fredag 4 mars 2016

Entré

Nu är det dags att planera entrén! Väggen som är tänkt till förvaring av ytterkläder och skor i entrén är 2477mm lång. För att utnyttja varenda millimeter fullt ut så har vi bestämt oss för att få platsbyggt en möbel.


Det är på väggen direkt till höger då man kommer in som möbeln skall komma. Tanken är att använda tjock (upp till 30mm) MDF för ett gedigent och robust intryck. Modulen man hänger kläder i skall vara öppen så att våta kläder kan torka fritt, och sittbänken får hålrum dit vi skall montera fyra st "Komplement"-lådor från Ikea. Ungefär så här ser det ut i mitt huvud:


Direkt till vänster finns ett tekniskt rum där det kommer att finnas plats för förvaring av mera kläder och skor. Dörren till rummet tänkte vi "gömma" den bakom en spegel som är lika stor som dörren, och ha på en list runtom, så att det blir som en slags lönndörr. Istället för synligt handtag får dörren en utskjutningsmekanism så att man bara lätt kan trycka eller dra upp den. Det blir spännande att se hur det blir!


På golvet har vi länge varit sugna på att ha ett marockoinspirerat kakel, men med skandinavisk touch, dvs i lite nedtonad färgskala. Lite wild and crazy tänkte jag ändå vara och måla hela väggen OCH möbeln i samma nyans, nämligen Tikkurilas "Vuono", färgkod 6716 B90G, ganska mörk alltså! Tänker dessutom att lera och smuts syns mindre på en mörkare färg. Snyggt men även praktiskt alltså! Det gillas.


Färgen är inspirerad av "hang-it-all" klädhängarna jag köpte för längesedan.. bara längtar tills dessa kommer upp mot den mörka väggen! 


Men nu tillbaka till verkligheten.. och ritbordet! Får återkomma med uppdateringar längs vägen. Ha en riktigt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar