fredag 19 februari 2016

The master bedroom

Vårt blivande sovrum är nästan fem meter djupt som det är idag! Det tänkte vi utnyttja genom att bygga in en liten walk-in-closet i bakre delen, så att den nya väggen kommer en bit in i rummet. Jag hittade massa inspirationsbilder på Pinterest, sökte bara på "closet behind bed". Det visade sig att jag inte är den första som har tänkt tanken! Och det är ju bra, då kan man se vad som funkar och inte. Här är en av bilderna jag hittade:


För symmetrins skull blir det två ingångar på vardera sida om sängen, båda 60cm breda. Jag vet, det är smalt, men rummet är bara 345cm brett. För att få ingångarna att verka större och luftigare, tänkte jag att det är smart att öppningarna går ända upp till taket. Inbillar mig i alla fall det :)

I vanlig ordning har jag gjort en moodboard för hela rummet:Väggen skall tapetseras med Mr Perswalls tapet "Hazy Illusions", den är råläcker! I taket drömmer jag om att få ha AY Illuminates bambuslampa! Helt underbar. Tänk att få ligga och se på den varje dag! På motsatt vägg tänkte jag placera byråar med plats för mera kläder. Jag är rädd att få för lite plats eftersom vi i nuvarande hus har ett helt rum fullpackat med våra kläder, så det blir att gallra lite. Den nya väggen skall dessutom ha en sänggavel med förvaring och eluttag i sidan, samt en liten öppning framtill.


Nu ligger mina ritningar hos byggkillarna, och jag tror det blir riktigt bra... Glädjer mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar