söndag 27 juli 2014

Lapptäcke

Tänkte att det skulle vara fint med ett lapptäcke i lillemans nya fina säng, så jag köpte tyg och påbörjade ett nytt projekt, ett projekt som visade sig vara ganska pilligt. Jag höll på ångra mig flera gånger men fick bita i det sura äpplet. Resultatet blev bra tycker jag.


Av lite restbitar sydde jag också vimplar senare.


Skar till bitarna med skärare men kom snabbt fram till att det var lika lätt med sax. Kanske jag inte hade tekniken inne riktigt. Måtten på mina bitar var 10cm på bredden och 12cm på höjden. Fick jag känna på att det blir mer jobb ju mindre bitar man har, så medan jag höll på hade jag hellre haft större och fyrkantiga bitar, men men... ;-)


Jag lag ut bitarna på golvet i mönstret jag ville ha, sedan sick-sackade jag runt kanten på alla bitar.


Sydde därefter ihop bitarna i längder, och pressade kanterna till sidorna.


Så sydde jag ihop längderna och försökte så gott jag kunde att få spetsarna på trianglarna att passa ihop, inte det lättaste men värt mödan till slut. Så skall det pressas igen innan bakstycket sys på. Till baksidan valde jag ett grått gosigt tyg, ifall man tröttnar på mönstret och färgerna på lapptäcket.Har du tid och tålamod är detta absolut ett projekt jag rekommenderar :) Ha en fin fortsättning på söndagen!

2 kommentarer:

  1. Men saakran va du kan! Mina nerver sku bli kaput. O fina färger åt lilleman, men de e han ju värd. Ha de bra vännen! Puss o kram! /Öuf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Takk Öufi <3 Det var nog värt mödan till slut trots allt ;-) Puss&Kram!

      Radera

Kommentar