lördag 16 november 2013

DIY förvaringspåsar

Här är ett DIY projekt med tyg utan att man behöver använda symaskin! Av vanliga tråkiga papperspåsar som man får i butiken kan man laga fina förvaringspåsar som kan stå framme precis som de är. Idèn fick jag från bloggen "My second hand life". Väldigt trevlig blogg :)


Det man behöver är en papperspåse, tyg, limstift, sax och måttband. För både hängslen och livrem kan man förstärka tygskarvet med nål och tråd, men jag lag bara extra mycket lim i sömmen.


Mät och klipp till tyget i påsens storlek plus några cm till "sömsmånen". Jag räknade också med  lite extra tyg till botten. Gå lös med en massa lim på papperspåsen, limma fast tyget och vik undersidan som ett paket (precis som på påsen). På vissa ställen limmade jag också på tyget så att det skulle hålla. Var extra noggrann med lim i sömmarna om du inte vill sy några stygn för extra hållbarhet.Kanten vek jag ner dubbelt. Det gick bättre än jag trodde att vika ner kanten, eftersom påsen fortfarande var lite fuktig av limmet och därmed mera samarbetsvillig.

Min påse får tills vidare hålla reda på mitt stickprojekt, påbörjat 2010... Dags att ta tag i det också så småningom.

2 kommentarer:

  1. Kult Lena!
    Bra mysläsning när man är sjuk!
    Puss Adde

    SvaraRadera

Kommentar