söndag 8 september 2013

Aktivitetstavla

Idag är det kalas! Lilla Edvin fyller ett år och det skall förstås firas med buller och bång! Jag har lagat födelsedagsgåvan själv, av material från järnhandeln! En aktivitetstavla han kan utforska och pilla på så länge han vill :) 


Fick tillsågat en skiva i storleken 40x40cm. Jag använde limträskiva eftersom det är mer hållbart än mdf. Vill ju inte att skruvarna skall lossna så lätt. Skivan målade jag först med kvistlack och sedan med Jotuns färg "Pirat" (färgkod: 2531-B35G). Under skivan fäste jag möbelkuddar för att skona golvet, eller väggen om man väljer att hänga upp den.


Sedan fäste jag öglor i alla hörn samt några i sick-sack mönster längs med ena sidan, och trädde genom ett band och några muttrar. Jag knöt även några extra knutar på bandet.


Ett gäng nitar fick också plats. För att få dem i ett helt symmetriskt mönster använde jag rutigt papper som mall. Tejpade fast pappret och gjorde små märken där varje nit skulle sitta. Tog sedan bort pappret och spikade in nitarna. Ganska fiffigt om jag får säga det själv ;-) På ett ställe fick jag inte in någon nit pga en kvist, så jag skruvade istället in en liten skruv.

Jag har verkligen gillat att pyssla med detta prjojekt. Hoppas lilla Edvin gillar det också :)1 kommentar:

Kommentar