torsdag 30 juli 2015

Köksträdgård

Årets sommarprojekt vid sommarstugan var en ny köksträdgård! Jag hade spanat in ett gäng tegelstenar bakom förrådet som jag gärna ville använda, så det blev en liten trädgård i pallkrageformat med tegelstenar som grund.


Tegelstenarna fungerar ju också som skydd för pallkragen så att den inte ligger direkt mot marken. Så håller den förhoppningsvis lite längre.


Jag jämnade först ut marken med flisor som är gjort av sly från tomten, men det går lika bra med bark eller grus, jag tog det jag hade tillgång till. 


Den gamla köksträdgården (läs: lådan) har min man gjort i tidernas begynnelse så den sjöng verkligen på sin sista vers. Men tänk att fiberduken som satt i lådan fortfarande var intakt! Jag lade två lager fiberduk i den nya lådan. Först under ströet/barken och sedan ett inuti lådan före jag hällde i jorden.


En upphöjd rabatt var det enklaste alternativet i denna terräng eftersom det nog hade krävts en massa extra jobb att gräva och få bort allt ris och rötter som finns under. Vi planterade lite örter och sådde även lite snabbväxande sallat som kan avnjutas senare i sommar/höst. Nästa år planerar jag även att plantera örter som överlever vintern.


Ha en fortsatt fin sommar! Om väderappen gör dig ledsen så kan du tänka på alla som ätit kvarg hela vintern under taggen #beach2015.... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar