lördag 13 september 2014

Förlängd sommar i rabatten

Kan knappt tro att det är september när rabatten blommar som aldrig förr. Vi anlade rabatt på nedre sidan av huset i början på juni och nu svämmar den nästan över i blomster.


Problemet var alltså från början två fula brunnslock på mitten av gräsmattan. Vi bestämde oss för att gömma undan det under en liten trall i förbindelse med rabatten, så att brunnen är lätt tilgänglig vid behov.


Bild från början av juni jämfört med bild från september (idag). Man blir ju så glad. Samtidigt som man blir lite nervös över hur det kommer att se ut nästa sommar med denna fart... Får väl dela ut lite blomster till gannarna om det blir för fullt :)


Jag spenderade ganska mycket tid på färg och form i rabatten på förhand, och är riktigt nöjd med resultatet. De blålila Salviorna passar riktigt bra till både den silvriga Japanska Malörten och den lilaröda Heucheran. De vintergröna Bollthujorna ger ett lite mer definierat uttryck i den annars ganska kaotiska blandningen. På våren är det meningen att rabatten skall blomma i lite ljusare färger, i vitt, rosalila och blålila, så det blir spännande att se hur det blir.


Några rosa tusensköna (tusenfryd, bellis) orkar fortfarande tappert blomma.Grannarna trodde vi hade fått en liten vattenfontän vid sidan av rabatten fast det i själva verket var en sädesärla som tog sig ett generöst bad i fatet jag har ställt ut. Har själv tyvärr inte sett några fåglar där i sommar men det känns ju bra att det används.. :)


Hade stora planer om att sticka ner tulpanlökar som blommar på våren (i svartlila och rosa), men det är ganska fullt redan så vi får se..


Ha en skön helg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar