lördag 21 december 2013

DIY kakfat

Det här är ett av de projekten jag haft liggande längst i skåpet. Det är nog gott över två år sedan jag köpte ett sött sett med kaffekopp och fat med planen om att det en vacker dag skulle bli ett kakfat. Det är ett tacksamt projekt eftersom det sist och slutligen inte tar så värst länge att producera denna väldigt personliga gåva. Den var tänkt till Svärmor och tillfället kunde inte bli mer perfekt eftersom julen faktiskt närmar sig i tillägg till att hon precis har uppgraderat köket.



Porslinet är en del av en gammal Arabia servis och köpt på loppis. På ett stort varuhus i Sverige köpte jag ett kakfat för 49 kr så att jag fick de delar jag behövde till mitt kakfat. Sen är det bara att hålla tungan rätt i munnen då man borrar hål i faten med kakelborr, eventuellt göra som jag och outsourca den delen till någon som kan det bättre. Sedan är det bara att montera härligheten. Det går att göra med vajer och muttrar på ovan och undersida av faten, men det blir bäst såhär.



Koppen förvandlades till ett ljus med hjälp av en veke från hobbybutik, och små ljusstumpar som jag smälte ner och sedan hällde ner i koppen. Så kan man ha lite mysbelysning åt kaffegästerna :-)



2 kommentarer:

  1. Alltså du e så fiffig!! Gud vilket fint kakfat!!:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi :-) Busenkelt ju, men blir jättefint. Mormor kan ju göra likadant av sitt porslin också, så blir det helt unikt <3

      Radera

Kommentar