torsdag 17 juli 2014

Vispgröt är underskattat!

Vispgröt eller lingongröt, kärt barn har många namn. Det är gott och enkelt, samt nyttigt om man vill det, dessutom delikat rosa. Nam! Här kommer receptet...


Vispgröt

1l vatten
Ca 300g/500ml frusna lingon
2dl mannagryn
Socker eller stevia enligt smak, (1-2dl)


Koka upp lingonen i vatten och mixa allt till en slät saft. Häll i mannagrynen under omrörning med visp då saften kokar. Låt koka ca 5min och tillsätt socker. Smaka av. Sedan skall gröten vispas, jag vispade ca 5 min tills gröten var ljusrosa, fluffig och fingervarm. Låt svalna helt och servera med iskall mjölk. Extra festligt blir det ju såklart om man serverar gröten ur en fin skål förstås :)

På bilderna är gröten någon dag gammal så lite mörkare än som helt färsk, men super god till sista skeden i alla fall! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar