Jag har haft med makroner till jobbet vid några tillfällen och kollegorna har blivit så förtjusta att de länge önskat en bakkväll där vi går genom receptets olika moment steg för steg. Det fick vi till igår :)
Vi lagade en batch med pistagefyllning, och en med kaffe-mocca och saltkaramell. Pistagemakronen blev snabbt favoriten. Rekommenderar verkligen denna fyllning, det lite salta passar riktigt fint i den annars väldigt söta makronen. Tjejerna bara himlade med ögonen då vi senare smakade på makronerna. Här är receptet:
Mala pistagekärnorna och blanda med philadelphian, blanda sedan in resten av ingredienserna och justera smaken vid behov. Åh, det riktigt vattnas i munnen då jag tänker tillbaka..
Pistagefyllning till Makroner
1 pkt philadelphiaost
30 g pistagekärnor
0,5-1 dl florsocker
ca 1 tsk vaniljsocker
salt efter behag
grön karamellfärg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar