fredag 15 april 2016

Vårt nya kök

Igår kom köket till bygget. Det svåraste med att planera en renovering på distans är att man inte får vara med på sådana här stora ögonblick! Så med facit i hand borde man ju ha installerat övervakningskameror överallt så jag kunde sitta och följa med i utvecklingen! Speciellt nu på slutrakan.


Vårt kök bli mörkt! Det blir Puustellis ekologiska kökskoncept "Miinus", som har utvecklats enligt 3R principen - Reduce, Reuse, Recycle. Materialvalen garanterar tillsammans med de rena, giftfria tillverkningsmetoderna ett hälsosamt och tryggt kök för daglig användning. Alla material i köksinredningen kan återanvändas och återvinnas. Läs mer om Puustelli Minus här. Bänkskivan blir av materialet Dekton, och modellen Aura. Ett riktigt starkt stenmaterial med häftiga färgskiftningar. Köket är ritat av Thomas Berglund på Puustelli i Vasa, rikitgt duktig kille som verkligen erbjuder hela paketet till otroligt bra service! Köket monteras nästa vecka! :)



Väggarna i köket målades igår med kalkfärg från Kalklitir. Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha San saccaria eller Ivory, så det blev en blandning. Ytan lackerades därefter för att tåla lite mer. På bilden håller lackeringen fortfarande på att torka så den blir aningen ljusare. I nedre vänstra hörnet står köksskåpen! Så tillbaka till min kommentar om svårigheterna med att vara så långt borta... Jag skulle helst av allt vilja klaska på den där färgen själv, så spännande! Återkommer med mer bilder snart!

torsdag 14 april 2016

Out of stock!

Alltså det som inte skulle få hända hände precis. Fiskbensmosaiken är slut på lager och väntas komma in igen den 17.5. Typiskt! Detta är nackdelen med att renovera med tight tidtabell.. Vi måste tyvärr alltså släppa mosaiken, och istället gå för den lite större kakelplattan i samma serie.


Jag kan fortfarande inte släppa fiskbensmönstret så jag grävde fram denna bild från pinterest som jag har skickat till kakelmannen! :) Så det blir nog fiskbensmönster trots allt.


Tror nog att det kan bli fint! Golvkaklet är grått 60x60cm och väggkaklet matt vitt 30x60cm så det kan nog bli riktigt bra, kanske till och med bättre än med den lilla mosaiken? Ibland har man väl tur i oturen...? 

lördag 9 april 2016

Barnrummet

Barnrum måste ju ändå vara ett av de roligaste rummen att inreda! Det är ju faktiskt inte så länge sedan jag inredde Alfons' rum, och jag kommer nog att går för flera av de samma lösningarna även i hans nya rum!



Det nya barnrummet ser inte ut för mycket just nu, men jag har många tankar. En idé jag hade redan väldigt tidigt var att måla berg på väggen där sängen skall stå. Det större berget blir i en lite mörkare färg, det mindre berget i en ljusare färg. Här är en bild från rummet där jag har ritat in bergen.


Inspiration till bergen har jag fått från en vacker poster från wiho design. Jag har också valt liknande färger som på postern. Målningen kommer att göras kommande vecka så jag ser verkligen fram emot att se resultatet!


Trevlig helg!